Voor een ultieme beleving van vrijheid boek je deze meerdaagse westerntrail. Deze 5-daagse Westerntrail is de “Dakar-Rally” onder de trails. Tijdens deze 5 dagen word je, zonder enige vorm van luxe, teruggeworpen op jezelf…. In de wereld waarin we leven is alles voorhanden, overal is al een oplossing voor bedacht. Tijdens deze trail zijn het jij en je paard, je medereizigers, gids Peter en meereizende kok Luc, waarmee je de uitdaging aangaat!

In the end we only regret

the things we didn’t do

Paklijst

SlaapspullenEen rol van maximaal 25cm doorsnede,
100cm breed en 5kg zwaar.
Andere benodigdhedenInformatie volgt na de inschrijving

Men denkt vaak dat om in “westernstijl” te rijden, je naar Amerika moet, maar niks is minder waar! Ook in het Nederlandse “Eersel”, onder de rook van de stad Eindhoven, kun je je onder laten dompelen in western sferen. Je verblijft 5 dagen midden in de natuur. Het authentieke tentenkamp in westernstijl zet je zelf mee op, op de mooiste plekjes in de natuur. Net als de pioniers van het wilde westen, gaan we een nieuwe wereld ontdekken.

De ritten die we maken, spelen zich af in de natuur “De Kempen”. Hier kun je het hele jaar door rijden over zachte zandpaden, door de bossen, langs beekjes en meertjes. Vogeltje, reeën, roofvogels en ander wild gaan we zeker spotten!

De paarden/Het rijden

Er zijn Quarter Horses, Paints, Appaloosa’s en een enkele kruising. De stokmaten liggen tussen 1.50 en 1.60 m.  Er wordt gereden met westernharnachement. Wie hierin weinig ervaring heeft, krijg voor de start de nodige uitleg. Op Western-beleerde paarden verlaat je de geciviliseerde wereld en rijd je de rustige natuur in waar je onderweg op de mooiste plekjes komt. Het max ruitergewicht is 90 kg.

Gids

Peter,die de kempen kent als zijn broekzak begeleidt de ruiters. Mooie ritten zijn hiermee gegarandeerd en het avontuur wat je mee maakt, geeft je mooie herinneringen voor het leven.

Eten

Tijdens deze all inclusive vakantie verzorgt kok Luc alle maaltijden. Alles wordt ter plaatse ver bereid! Meereizende kok Luc neemt met zijn paard en zijn 5-sterren Chuckwagon de kortere routes naar de volgende stop en zorgt de hele dag door voor een overheerlijke maaltijden! ’s Avonds warm je je aan een kampvuur bij het verorberen van je home-cooked cowboy-maaltijd!

Overnachten

Na een dag vol inspanningen, overnacht je in een westerntent. Aan het einde van de dag, slaan jullie je kamp op ergens in de natuur. Als deze taak volbracht is, hoef je niet veel meer te doen dan te ontspannen bij het kampvuur en te genieten van een goed gesprek onder het genot van een lekker hapje en een drankje dat Luc voor je klaarmaakt. Je neemt zelf spullen mee als een warme slaapzak en een kussen. Ook de paarden overnachten in paddocks onder de sterrenhemel, bij het tentenkamp.

“Always drink upstream from the herd”

Back-to-basic

Terug op jezelf geworpen worden, zonder enige vorm van luxe. Hoe ga jij daar mee om? Niet iedere dag de luxe van een regendouche hebben, maar je soms wassen in een meer? Problemen die je tegenkomt los je op met elkaar als een echt team!

Je hebt de bewoonde wereld tijdens deze 5-daagse beleving dus helemaal niet nodig! Je zult merken dat je door het leven met de paarden en het veel buitenzijn in een ander ritme komt en tijd van ondergeschikt belang gaat zijn. Je leeft met het opkomen en ondergaan van de zon. Je lichaam en hoofd komen tot rust en je leeft meer in het moment van de dag! Dat is wat meer mensen zouden moeten doen…. Durf jij de uitdaging met jezelf aan?

Prijzen en toebehoren

Item: Toebehoren:Extra optie:
Duur: 5-daagse all-in trailDinsdag t/m Zaterdag inclusief
Eten:Ontbijt, Lunch, Diner (country style)inclusief
Dranken:Bier, Wijn, Frisdrankinclusief
Paard en uitrusting:Paard met westernuitrustinginclusief
Begeleiding:Gids, meereizende kokinclusief
Op dag 4 is er een halve dag rust voorzien.
Kosten totaal 5-daagse trail1175,00 EUR

Er is ook de optie om mee te rijden met je eigen paard. Indien je je eigen paard meeneemt geldt een gereduceerd tarief.

Kosten totaal 5-daagse trail (met eigen paard)975,00 EUR

Book it right now!