Informatie

  • Duur: dinsdag tot donderdag start om 10.00u einde om 16.00u
  • Koeien: Tijdens de 3-daagse werken we op dag 1 met de koeien
  • In het zadel: ongeveer 4 tot 5 uur per dag
  • Niveau: geoefend/gevorderd
  • Accommodatie: Aankomst en vertrek PCK Eersel, overnachten in tentenkamp
  • Rijstijl: Western
  • Groep: max 12 personen

“Timing has a lot to do with the outcome of a rain dance”

Dag 1

Aankomst bij PCK Eersel waar je onder wordt gedompeld in een heerlijke westernsfeer….Door de ongedwongen sfeer en het familiale karakter zult u er zich meteen thuisvoelen. Na de kennismaking met de andere deelnemers worden de paarden ingedeeld en gepoetst. Daarna volgt de uitleg over het zadelen want iedereen rijdt met westernuitrusting. We ruilen onze hoed in voor onze cap en maken meteen een korte rit van anderhalf uur door de Brabantse Kempen. Onderweg komen we Luc tegen met zijn chuckwagon waarin hij een heerlijke lunch heeft klaargemaakt. Daarna rijden we door naar onze overnachtingslocatie waar de paarden worden verzorgd, de tenten ingedeeld en kan iedereen zich even opfrissen om daarna te gaan eten bij het kampvuur. Na veel indrukken te hebben opgedaan op deze eerste dag is de spanning ervan af en kan het relaxen beginnen…..Je kunt nog gezellig wat drinken bij het kampvuur of je maakt je op voor een goede nachtrust.

Dag 2

’s Morgens word je wakker als de theepot al lekker pruttelt op het vuur. Na het ontbijt en een korte rit maken we ons op om te gaan werken met koeien. In een omheinde weide met natuurlijke hindernissen gaan we in kleine groepjes leren hoe je de koe stuurt met je paard. Hoe fantastisch is het dat je je even in Amerika waant en de koeien van de zomer- naar de winterweides brengt, door het water, over een brug, zonder dat de koeien ontsnappen. Een unieke ervaring die je maar op weinig plaatsen in Nederland en BelgiĆ« kan meemaken. Na de lunch gaan we nog even door met de koeien en rijden daarna terug naar ons tentenkamp. Tijdens het verzorgen van de paarden zorgt Luc ook nu weer voor een heerlijk diner. We hebben prachtig uitzicht over het meer waar we de zon zullen zien ondergaan.

DAG 3

’s Morgens word je wakker als de theepot al lekker pruttelt op het vuur. Na het ontbijt gaan we de paarden zadelen en gaan we op pad voor een mooie trail door de bossen. We komen vennen tegen waar we de paarden laten drinken. Na een aantal uren te hebben gereden heeft de meereizende kok Luc de lunch klaarstaan bij de chuckwagon. De paarden kunnen bij deze pauze rusten. Daarna vervolgen we onze tocht om terug aan te komen waar het begon, PCK.  Rond 15u.00 gaan we de paarden verzorgen, spullen samenrapen en drinken we nog een laatste glas om rond 16u.00 deze geweldige 3-daagse af te sluiten

“Don’t squat with your spurs on”

Prijzen en toebehoren

Item: Toebehoren:Extra optie:
Duur: 2-daagse all-in trailDonderdag t/m vrijdag
Zaterdag t/m zondag
inclusief
Eten:Ontbijt, Lunch, Diner (country style)inclusief
Dranken:Bier, Wijn, Frisdrankinclusief
Paard en uitrusting:Paard met westernuitrustinginclusief
Begeleiding:Gids, meereizende kokinclusief
Werken met koeien:Cursus cattle penning, ranch sortinginclusief
Kosten totaal 3-daagse trail690,00 EUR

Er is ook de optie om mee te rijden met je eigen paard. Indien je je eigen paard meeneemt geldt een gereduceerd tarief.

Kosten totaal 3-daagse trail (met eigen paard)575,00 EUR

Book it right now!